Geregistreerd partnerschap

U gaat een geregistreerd partnerschap aan. Er is dan veel te regelen. Ook bij de notaris. De wet verbindt namelijk veel gevolgen aan een geregistreerd partnerschap. U kunt de gevolgen ook zelf regelen in partnerschapsvoorwaarden of een testament.

Een geregistreerd partnerschap is voor de wet bijna hetzelfde als een huwelijk. In 2018 is de wet veranderd. Zonder partnerschapsvoorwaarden ontstaat een beperkte gemeenschap van goederen. Wat u al had voor het huwelijk en erfenissen en schenkingen blijven apart. De rest wordt van samen. Meer lezen over de nieuwe wet?

Daarnaast verandert er ook veel op andere onderwerpen. Denk aan pensioen, alimentatie en overlijden. Precies weten hoe het zit? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Wat regelt u in partnerschapsvoorwaarden?

Er staan veel regelingen in partnerschapsvoorwaarden. U kunt bijvoorbeeld de volgende zaken regelen:

  • Zakelijk en privé scheiden
  • Eigen geld in de woning privé houden
  • Niet opdraaien voor de schuld van de ander
  • Bezittingen privé houden of juist van samen maken
  • Estate-planning

Tip: Heeft u eigen geld in de woning zitten of bent u eigenaar van een woning in een andere verhouding dan 50/50? En gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Neem contact op! Een geregistreerd partnerschap zonder partnerschapsvoorwaarden kan ongewenste gevolgen hebben.

Tip: Heeft u een internationale relatie of bezit in het buitenland? Een geregistreerd partnerschap wordt niet altijd erkend in het buitenland. Neem contact op met onze specialist.

Wat wilt u regelen? Wij denken graag met u mee. Wij informeren u over de mogelijkheden.

Onze specialisten

Toegevoegd Notaris
Toegevoegd Notaris, Mediator
Kandidaat-notaris
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand contactformulier en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten. 
Voorkeur vestiging
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2 + 1 =
Deze rekenvraag is bedoeld om spam tegen te gaan. Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.